Policija pronašla počinitelje nekoliko krađa

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Tijekom noći 25./26. studenog provaljeno je u trgovinu mješovitom robom u Korođu. Tom prilikom otuđen je novčani polog te veća količina alkohola i duhanskih proizvoda. Materijalna šteta bit će poznata po dostavljenom odštetnom zahtjevu.

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su i kako je u PP Vukovar provedeno kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom iz Vukovara kojim je utvrđena sumnja kako je između 20. i 25. studenog 2018. godine počinio kazneno djelo teške krađe.

„Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je iz pomoćne prostorije u voćnjaku 75-godišnjaka iz Vukovara, koji se nalazi u predjelu „Jankovo“, otuđio motorni trimer i dvije leđne prskalice. Uz kaznenu prijavu, 48-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske“, navode iz policije.

U PP Vinkovci, s ispostavom Markušica, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Nuštra te utvrđena sumnja kako je počinio kazneno djelo teške krađe. Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 30-godišnjak je 22. rujna 2018. godine provalio u trgovinu mještovitom robom u Vinkovcima te otuđio manju količinu alkoholnog pića. 30-godišnjak je uhićen te, uz kaznenu prijavu, predan u pritvorsku jedinicu policije.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Postaji granične policije Županja nad 21-godišnjakom i 18-godišnjakom iz Kešinaca utvrđena je sumnja kako su tijekom listopada 2018. godine počnilini kazneno djelo krađe. Tada su, prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, iz dvorišta obiteljske kuće 53-godišnjaka u Županji otuđili moped. Protiv 21-godišnjaka i 18-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s materijalnom štetom (Vukovar-3, Vinkovci, Otok) i dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene( Vinkovci, Županja).