Policija izvijestila o više provala u proteklih nekoliko dana

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemska izvijestila je kako je tijekom vikenda na području županije zabilježeno nekoliko provala. Čak tri provale zabilježene su u Šarengradu.

U vremenu od 10. do 29. svibnja u Šarengradu je provaljeno u kuću 58-godišnjaka iz koje je otuđena mačeta, rasvjetni element, te nekoliko komada odjeće. U nenastanjenu kuću 68-godišnjaka u Šarengradu provaljeno je u vremenu od 15. do 31. svibnja, no tom prilikom nije ništa otuđeno. Provaljeno je i u vikend kuću 70-godišnjaka u Šarengradu u vremenu od 27. do 29. svibnja, iz koje također nije ništa otuđeno.

U Vinkovcima je tijekom noći 28./29. svibnja provaljeno u dva radna stroja vinkovačke tvrtke koji su se nalazili na radilištu te je iz rezervoara oba stroja otuđeno pogonsko gorivo.

U stambenoj zgradi u Vukovaru, tijekom vikenda, provaljeno je u podrumske prostorije 50-godišnjaka, odakle su otuđeni tri ribolovna štapa te pet teleskopskih štapova. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi više tisuća kuna. Protiv počinitelja slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-3, Ilok, Županja) te tri prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe teže i dvije osobe lakše ozlijeđene (Vukovar-2, Ilok).

U 7,10 sati, 29. svibnja, u Iloku je 65-godišnji vozač osobnog automobila izgubio nadzor nad vozilom i udario u osobni automobil 56-godišnjaka parkiran izvan kolnika pri čemu je 65-godišnjak teže ozlijeđen, dok je 71-godišnji putnik lakše ozlijeđen. Prevezeni su u vukovarsku bolnicu radi ukazivanja liječničke pomoći. Protiv 65-godišnjaka slijedi obvezni prekršajni nalog.

Istog dana, oko 22,30 sati, u Vukovaru je 42-godišnja vozačica osobnog automobila, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubila nadzor nad vozilom, sletjela s kolnika na nogostup i udarila u betonski zid. U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 42-godišnjakinja i 6-godišnji putnik na zadnjem sjedištu u vozilu koji nije bio pravilno vezan u sigurnosnoj sjedalici. Prevezeni su u vukovarsku bolnicu, a potom i u KBC Osijek na liječenje. Protiv 42-godišnjakinje slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U nedjelju, oko 11,50 sati, u Vukovaru je pri prestrojavanju u drugu prometnu traku 62-godišnji vozač osobnog automobila udario u 28-godišnjeg motociklistu koji je uslijed pada s motocikla lakše ozlijeđen. Zbog počinjenog prekršaja, 62-godišnjaku je izdan obvezni prekršajni nalog.

Iz policije ističu i kako je prilikom nadzora prometa na cestama tijekom vikenda 13 vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, a dva vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. 51-godišnji vozač osobnog automobila u Vukovaru, koji je smješten, ujedno je imao i najveću prisutnost alkohola u organizmu (1,42 g/kg).

Tijekom vikenda 15.-17. svibnja 9 vozača je isključeno iz prometa, tijekom vikenda 22.-24. svibnja iz prometa je isključeno 18 vozača i tijekom vikenda 29.-31. svibnja 13 vozača. S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela“, izvijestili su iz PU.