Policija izvijestila o dva požara i predaji 8,5 grama marihuane

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, U ponedjeljak, oko 9 sati izbio je požar na drvenoj konstrukciji sušione za meso u dvorištu obiteljske kuće u Vinkovcima. Požar su ugasili vatrogasci JVP Vinkovci i u nije bilo ozlijeđenih osoba.

„Očevidom je utvrđeno kako je požar nastao kada je 70-godišnji vlasnik u sušioni spaljivao drveni otpad u peći na kruto gorivo, a uzrok požara je prenošenje topline s peći na drvenu konstrukciju sušione. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna“, navodi se u priopćenju PU.

Tijekom protekle noći izbio je požar na sjenu, na polju u blizini Čakovaca, u vlasništvu 25-godišnjaka iz Vukovara. Požar su ugasili vatrogasci DVD Tompojevci. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Tijekom dana obavit će se očevid.

Prilikom legitimiranja u Vinkovcima, jučer, oko 14,10 sati, 18-godišnjak iz Vinkovaca dragovoljno je policijskim službenicima predao pet pvc paketića u kojima se nalazila opojna droga tipa marihuana. Ukupna težina izuzete droge iznosi oko 8,5 grama. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 18-godišnjak je uhićen i uz kaznenu prijavu predan u pritvorsku jedinicu policije.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je 10 prometnih nesreća, u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-4, Vinkovci-3, Mirkovci, Cerna, auto-cesta).