Policija 15-godišnjaka zatekla za volanom na autocesti, a otac bio suvozač

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Oca 15-godišnjaka iz Babine Grede kojega je policija jučer zatekla na auto-cesti Zagreb-Lipovac, kod odmorišta Rastovica, kako upravlja osobnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka i to u prisutnosti i uz odrobrenje oca, 42-godišnjaka iz Babine Grede, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, ta će sinova avantura koštati 3.000 kuna, izvjestili su iz policije.

“S obzirom na utvrđen prekršaj iz članka 216. st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv maloljetnika slijedi podnošenje Optužnog prijedloga i dostava obavijesti nadležnom centru za socijalnu skrb, dok je ocu na mjestu događaja izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 229. st.2., kažnjiv po stavku 6., istog članka, Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna”, navela je policija .

Također navode kako je u navedenom primjeru vidljivo grubo kršenje prometnih propisa koje je maloljetnik počinio u prisutnosti roditelja, koji je bio dužan poduzeti mjere roditeljske skbi te spriječiti i nedozvoliti činjenje prekršaja, zbog čega se upozoravaju svi sudionici u prometu da poštuju prometne propise, da brinu o zaštiti i dobrobiti djece i maloljetnika ne izlažući ih opasnosti, a samim tim i druge sudionike u prometu.