Pokušaj pljačke u Županje, maskirani i naoružani pljačkaš pobjegao kada su se pojavili prolaznici

policija
Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je kako je nepozanta maskirana osoba u četvrtak, 6. prosinca, u ulici F. Hanamana u Županji, oko 19,45 sati pokušala izvršiti razbojništvo nad 53-godišnjakom iz Županje. Uz uporabu vatrenog oružja, osoba je zatražila od 53-godišnjaka novac. Međutim, po nailasku prolaznika osoba se udaljila u nepoznatom smjeru. U tijeku je kriminalističko istraživanje okolnosti ovog događaja.

Policija je izvijestila i kako je kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica provedenim nad 56-godišnjakom iz Starih Mikanovaca utvrđena sumnja kako je prije nekoliko tjedana počinio kazneno djelo krađe. Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 56-godišnjak je u poljskom predjelu „Marino Ostrovo“ kod Starih Mikanovaca posjekao i otuđio 71 stablo. Dio stabala je privatno, a dio državno vlasništvo. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Protiv 56-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodile su se četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Cerna, Komletinci, Županja, Bošnjaci).