Pokrenuta Facebook stranica “Vukovarska pozitiva”: Pozitivna i ljepša strana Vukovara

VUKOVAR, Suočeni sa čestim vijestima iz grada Vukovara koje govore o sukobima, ratu, političkim sukobima i sličnim teškim temama anonimna skupina Vukovaraca pokrenula je prije nekoliko dana na Facebooku stranicu koju su nazvali „Vukovarska pozitiva“. Na toj stranici biti će objavljivane samo pozitivni tekstovi i fotografije koje se događaju na području grada. Isto tako neće dozvoliti na stranici objavljivane bilo kakvih sadržaja koji „promoviraju mržnju, netrpeljivost, šovinističke, seksističke ili rasističke stavove, informacije s ciljem pribavljanja ekonomske koristi kao niti  isticanje stranačke pripadnosti ili promoviranje političkih opcija“.

„Objavljivat ćemo informacije o raznim uspjesima, pohvalnim djelima, građanskom aktivizmu, volonterskim akcijama, promoviranju samoga grada, njegovih znamenitosti, kulturnih i zabavnih događanja, prirodnih ljepota, predstavljanja postignuća škola i učenica i učenika, udruga, sportskih klubova, kulturnih ustanova, poduzetnika/ca, pojedinaca/ki i sl“, navode autori stranice koji su o njenom pokretanju medije i javnost informirali putem e-maila.

Kažu kako se radi o običnim Vukovarcima koji žive i rade u Vukovaru. Pozvali su i sve Vukovarce, institucije, udruge, sportske klubove i druge dionike društva da im se svakodnevno javljaju i šalju pozitivne informacije iz Vukovara. Na stranici se tako već mogu pročitati informacije o počeku rada klizališta u gradu, izabranim najvolonterima, borovskim startasicama, nagradi za Gradski muzej Vukovar, prepoznatljivosti Muzeja vučedolske kulture, putničkom brodu WaterBus Bajadera, humanitarnoj nogometnoj utakmici „Za Vasu“, srednjoškolskom turniru „Gol za Vodotoranj“… Ukoliko imate bilo kakvu temu ili fotografiju za „Vukovarsku pozitivu“ možete ih poslati na e-mail:

vukovarska.pozitiva@gmail.com.