Počinju radovi na izgradnji spojnog cjevovoda Slakovci-Privlaka-Otok-Komletinci

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji (VVK) u srijedu je potpisan Ugovor o izgradnji Regionalnog vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije (RVSIS)-I. etapa-istočni dio dionica 3: vodoopskrbni cjevovod Slakovci-Privlaka-Otok-Komletinci, izvjestili su iz VVK.

Ugovor su potpisali direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković,  Nedjeljko Šobačić, direktor tvrtke AMM iz Vinkovaca, predstavnik vodećeg člana zajednice ponuditelja u ime izvođača radova i Zoran Vidović, direktor Orion projekta iz Vinkovaca koji obavlja stručni nadzor nad izvođenjem radova. Zajednicu ponuditelja čine tvrtke AMM, Vodoprivreda, Izgradnja-VVK i Eurco.

Vrijednost radova je 12,5 milijuna kuna (s PDV-om 15,6 milijuna kuna), a investicija je važna jer će stanovnici Grada Otoka, prigradskog naselja Komletinci te općina Stari Jankovci i Privlaka po završetku radova dobiti kvalitetnu pitku vodu iz Regionalnog vodovoda koji je jedino kvalitetno rješenje za vodoopskrbu naše županije, navodi se.

“S obzirom na to da imamo četiri izvođača u zajednici ponuditelja očekujemo od njih da u najkraćem roku završe radove, a najkraće do ljetne sezone i pojačane potrošnje vode, odnosno do početka srpnja”, rekao je direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković.

Po njegovim riječima, projekt Regionalnog vodovoda vrlo je značajan za Vukovarsko-srijemsku županiju budući da njegovom izgradnjom dio po dio županije dobiva kvalitetnu pitku vodu. Trenutačno, vodu iz Regionalnog vodovoda koristi dvije trećine stanovnika Vukovarsko-srijemske županije, njih oko 100.000.