Počinje obnova vukovarskog Vodotornja, ukupno prikupljeno gotovo 37 milijuna kuna

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Dugonajavljivana obnova vukovarskog Vodotornja, jednog o simbola Domovinskog rata, krenut će idućega tjedna uvođenjem izvođača radova u posao, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon što je u petak potpisao ugovore s izvođačem radova, tvrtkom Planum d.o.o. Vukovar i nadzorom radova, IGH Zagreb.

Vrijednost radova 1. faze koja obuhvaća obnovu Vodotornja i izgradnju parkirališta koštat će 25,2 milijuna kuna, a radovi bi trebali završiti u roku od godinu i po dana.

“U cijelu akciju prikupljanja sredstava za obnovu Vodotornja koja završava s današnjim danom, uključilo se 5076 fizičkih i 1156 pravnih osoba koje su ukupno donirale 18 milijuna kuna, a kada s tomu pridoda 18,5 milijuna kuna dodjeljenih odlukom Vlade, dolazio do iznosa od gotovo 37 milijuna kuna”, rekao je Penava.

Također kazao kako će IGH cjelokupni iznos troška nadzora od oko pola milijuna kuna u cijelosti donirati za obnovu Vodotornja. Radovi 2. faze trebali bi započeti paralelno s radovima 1. faze, a predviđaju uređenje popratnih sadržaja.