Ples uz zvuke rockabillya u park šumi Adica

Foto: Krunoslav Turda

VUKOVAR, U subotnje poslijepodne vukovarskim parkom Adica širili su se zvuci glazbe pedesetih godina prošlog stoljeća, a svirali su ju članovi benda “Greasy Flat 4”, uz podršku polaznika plesne škole vinkovačke udruge RetroPerspektiva.

Dio je to promotivne akcije povodom trećeg Hang Loose rockabilly festivala, koji će se održati 29. lipnja na Teninom salašu u Vinkovcima.

„Ovdje smo da se predstavimo i Vukovarcima, koje također očekujemo na Hang Loose rockabilly festivalu. Posebnost ovog festivala su svi ti retro sadržaji koji se uklapaju uz rockabilly glazbu pedesetih – ženska moda iz tih vremena koja odiše ženstvenošću, bojama i tufnicama, stari automobili i dečki zločestog imidža, a sama glazba je veoma ritmična i plesna. Novosti na  trećem Hang Loose rockabilly festivalu su pin-up foto natječaj, retro yard sale tj. mali “buvljak”starina koje se tematikom uklapaju u ovu našu priču i kreativne radionice za djecu. Svirati će nam tri benda, dva iz Hrvatske i po jedan iz Mađarske i Italije, a organizator festivala je udruga RetroPerspektiva. Ove godine na festivalu očekujemo i više stranih posjetitelja, a ponosni smo što već treći put uzastopno uspijevamo ponuditi kvalitetnu, zanimljivu i raznovrsnu priču“, rekla je Ana Vukoja, predsjednica udruge RetroPerspektiva i glavni organizator festivala.

Prva dva Hang Loose festivala održana su u dvorištu vinkovačke Gimnazije i odlično su primljena od strane publike. Više informacija o ovoj ekipi i njihovom projektu možete pročitati na www.hl-rockabillyfestival.com, te na FB stranici Hang Loose Rockabilly Festival.

AUTOR: Krunoslav Turda