Plenković o odlasku Penave: Koga nema, bez njega se može i mora

ZAGREB, Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković izjavio je u srijedu kako se bez ljudi koji napuste tu stranku može i mora nastaviti dalje, te kako je odlazak vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave iz stranke njegov odabir.

““Ja nisam gledao press konferenciju, prenijeli su mi kolege, primio sam na znanje njegovu odluku i odluku vijećnika, to je njihov odabir, politički angažman i članstvo u političkoj stranci je dobrovoljna aktivnost i svatko može birtati da bude ili ne bude član, stranke, očlto je odabrao da ne bude član HDZ-a, zahvaljujem mu na doprinosu, vjerujem da je in on zahvalio ovim i prijašnjim vodstvimama HDZ- da postane gradonačelnik. Ova Vlada je učinila mnogo, to svi znaju, činit će to u budućnosti, s aspekta HDZ-a, čelni čovjek u Vukovaru je od danas Nikola Mažar. Gospodinu Penavi želim svu sreću”, rekao je Plenković, prenosi nacional.hr.

Vukovarskom gradonačelniku, koji je danas zajedno s Gradskim odborom i vijećnicima HDZ-a istupio iz stranke, zahvalio se na doprinosu HDZ-u i poželio mu “svu sreću”. Dodao je kako vjeruje da je Penava “isto tako zahvalio HDZ-u, ovom vodstvu i prošlom vodstvu koji su mu pomagali da postane gradonačelnik Grada Vukovara”.

Poručio je da koga nema, bez njega se može i mora.