Pet odličnih ideja za brzi, a zdravi zalogaj

Foto: zivim.hr

Uz malo mašte, pašteta može biti prava gurmanska delicija koju će voljeti baš svi. Donosimo nekoliko prijedloga kako da paštetu pretvorite u pravu delikatesu preuzetih s portala zivim.hr:

Mediteran na tanjuru

Riblja pašteta od tune, lososa ili srdele, jako će se dobro slagati s kruhom ili pogačom s maslinama. Svemu dodajte malo morske soli, sitno rezanih rajčica i ružmarina ili, pak, svježeg bosiljka i običan kruh s paštetom postat će mediteranski zalogaj za prste polizati.

Slavonska rapsodija

Odaberite neku vrstu tamnog kruha te ga namažite čajnom paštetom. Tome dodajte sitno sjeckane čvarke i češnjak i poslužite kao brze zalogaje.

Rolice s paštetom

Zašto bi se pašteta uvijek morala mazati samo na kruh? Pokušajte pileću paštetu namazati na tortilju, dodajte sitno sjeckane paprike, peršina i začinite paprom, te zamotajte i ponesite sa sobom kao ukusni putni zalogaj.

Okruglice od paštete

Zapravo, zašto bi paštetu uopće trebalo mazati na bilo što? Pokušajte napraviti ukusne kuglice od paštete koje će odlično pasati uz večernje druženje ili gledanje filmova. U omiljenu paštetu umiješajte komadiće prepečenog tosta, ribanog sira, vlasca i malo papra. Od smjese oblikujte male kuglice i oduševite goste.

Umak za grickalice

U omiljenu paštetu dodajte sitno sjeckanog peršina i češnjaka, zatim u smjesu umiješajte malo vrhnja i sve popaprite te poslužite s prepečenim tostom ili grisinima. Ovakav brzi snack bit će idealan za gledanje utakmice ili filmova.