Penavi pobjeda već u prvom krugu izbora!?

Foto: Radio Slobodna Europa

VUKOVAR, Dosadašnji vukovarski gradonačelnik i kandidat koalicije HDZ-HKS Ivan Penava (HDZ) uvjerljivo vodi u Vukovaru na izborima za gradonačelnika toga grada i kako se čini mogao biti jedan od rijetkih kandidata koji će mjesto gradonačelnika osigurati već u prvom krugu izbora.

Po podacima Državnog izbornog povjernestva do 21 sat Penava je vodio s 64,42 posto glasova birača, nakon obrađenih 21,88 posto biračkih mjesta.

“Presretan sam, što reći. Mišljenja sam da je ovo rezultat svega onoga što smo radili proteklih godina i radimo u Vukovaru za boljitak svih njegovim građana. Očito je da su Vukovarci to prepoznali i tako su i glasovali, i to ne samo birači HDZ-a što me posebice ispunjava zadovoljstvom jer sam neprestano pozivao i pozivam na zajedništvo”, izjavio je novinarima Ivan Penava.

Na drugom mjestu nalazi se kandidat koalicije SDP-HNS Goran Bošnjak (SDP) koji trenutačno ima 21,49 posto glasova birača. Ništa bolje ta koalicija ne stoji niti u Gradskom vijeću s 12,53 posto glasova. Koaliciija HDZ-HKS trenutačno u vukovarskom Gradskom vijeću ima 52,64 posto mandata, dakle natpolovičnu većinu. Na trećem mjestu je SDSS s 9,38, a na četvrtom DSS s 8,23 posto glasova birača.

Nakon obrađenih 18,18 posto biračkih mjesta, u vodstvu za vukovarsko-srijemskog župana nalazi se dosadašnji župan i kandidat koalicije HDZ-HSS-HKS-HSU-BUZ Božo Galić (HDZ) s osvojenih 40,82 posto glasova dok je drugi nezavisni kadnidat Tomislav Panenić s 32,85 posto glasova.

U Županijskoj skupštini HDZ-HSS-HKS-HSU-BUZ ima 48,69 posto glasova birača nakon prebrojanih 14,71 posto biračkih mjesta. Druga je nezavisna lista Tomislava Panenića s 15,11, treća koalicija SDP-HNS-HSLS s 13,79, a četvrti SDSS s 10,28 posto glasova.

U Vinkovcima za gradonačelnika vodi kandidat koalicije HDZ-HSU-BUZ Ivan Bosančić (HDZ) s 40,97 posto osvojenih glasova s do sada obrađenih 18,18 posto biračkih mjesta, dok je drugi kandidat Mosta Darko Posarić koji ima 18,12 posto glasova. U Gradskom vijeću HDZ-HSU-BUZ ima 40,20, Most 18,14, a SDP 15,97 posto glasova birača.