Pavliček: Branitelji zaslužuju boljeg predsjednika od Zorana Milanovića

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i predstavnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček reagirao je na posljednje izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića povodom obilježavanja 75. obljetnice proboja zatvorenika logora Jasenovca.

“Hrvatska konzervativna stranka i Hrvatski suverenisti najoštrije osuđuju sramotnu izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koju je izjavio nakon polaganja zajedničkog vijenca s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. Neshvatljivo je da imamo predsjednika koji govori da se ploča podignuta u spomen hrvatskim braniteljima treba maknuti, baciti negdje te da nema nikakve veze s Domovinskim ratom. Ovakvu marginalizaciju, omalovažavanje i ocrnjivanje pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga, dokazanih ratnika koji su svoj život položili diljem lijepe naše za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, očekivali bi od takozvanih “komšija” Vulina i Vučića ili njihovih političkih poltrona koji desetljećima koriste Hrvatsku kao svoj osobni bankomat, ali nikako od vrhovnog zapovjednika oružanih snaga RH“, navodi Pavliček.

Istakao je i kako su Mario Huis, Dino Simić, Zlatko Klasić, Ivan Bebić, Miroslav Martinovski, Miro Petrin, Davor Milaković, Slavko Jager, Željko Grgić, Željko Barić i Milan Špoljarević kao i svi ostali pripadnici HOS-a te njihove obitelji zaslužili sigurno boljeg predsjednika od Zorana Milanovića.