Otvoren 11. Vukovarski etno sajam koji je okupio 46 izlagača

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na središnjem gradskom trgu, u organizaciji Turističke zajednice Grada Vukovara, otvoren je 11. Vukovarski etno sajam, sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta te proizvođača hrane i pića. Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček otvorio je Sajam i tom prilikom  rekao kako iz godine u godinu sajam je sve posjećeniji.

„Gradu Vukovaru stalo je promicati tradicionalne, autohtone slavonske proizvode i na taj način poticati razvoj OPG-ova i obrta. Ovdje na jednome mjestu možemo naći sve ono čime se možemo podičiti. Vjerujem također da su to i najzdraviji proizvodi koji bi se trebali naći u svakom kućanstvu diljem Lijepe naše. Upravo i putem ovakvih sajmova želimo doprinijeti razvoju OPG-ova i obrta u našemu kraju jer to je definitivno jedna od glavnih grana na koju se moramo osloniti u gospodarstvu, pogotovo ovdje u Slavoniji i Srijemu“, rekao je Pavliček.

Na ovogodišnjem Vukovarskom etno sajmu svoje proizvode izložilo je 46 izlagača iz Vukovarsko-srijemske županije kao i susjednih županija. Izloženi su različiti proizvodi, tradicionalna jela i pića, suhomesnati, mliječni i pčelinji proizvodi, pekmez i sokovi od grožđa, aronije, kupine, ljekovito bilje.. Na sajmu se isto tako mogu pronaći i proizvodi tradicijskih obrta i zanata, odjevni predmeti, rukotvorine poput zlatoveza, ukrasa, pletenih košara…

„Na ovoj ponudi možemo graditi i svoju turističku ponudu. Upravo je danas pristao i jedan od 223 najavljena turistička riječna kruzera i vjerujem da će putnici sa njega biti  oduševljeni ovom našom ponudom. Cilj nam je sačuvati od zaborava tradicijske obrte i zanate“, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.