Otočki vatrogasci obilježili 120. obljetnicu djelovanja

OTOK, Dragovoljno vatrogasno društvo (DVD) grada Otoka obilježilo je u nedjelju 120. obljetnicu djelovanja i postojanja, a tim su povodom upriličili pokaznu vježbu dok su na svečanoj sjednici Skupštine Društva dodjeljene nagrade i priznanja.

“Ponosni sno na proteklih 120 godina djelovanja i rada. DVD Otok djelovao je i u najtežim trenucima, a mnogo je naših članova sudjelovalo u Domovinskom ratu u kojem smo gasili požare izazvane topničkim napadima na Otok”, kazao je predsjednik DVD Otok Marin Štivičević.

Posebice je istaknuo porebu rada s djecom i mladeži rekavši kako najstariji član Duštva, Ivica Bakoš, ima 96 godina. Zahvalio se građanima Otoka na podršci u radu kao i Vladi austrijske pokrajine Tirol koja je Otoku darovala navalno vatrogasno vozilo.

“Velika je to obljetnica na koju smo svi ponosni”, poručio je otočki gradonačelnik Josip Šarić rekavši kako su u tijeku pripreme za obnovu Vatrogasnog doma u Otoku za što je već ishođena građevinska dozvola te se čeka mjera 7.4. programa Ruralnog razvoja za koju će gradske vlasti konkurirati obnovu doma.

Uoči svečane sjednice Skupštine, članovi DVD Otok bili su nazočni svetoj misi u Žunoj crkvi sv. Antuna Padovanskog nakon koje su na platou ispred dječjeg vrtića izveli pokaznu vježbu spašavanja ozlijeđene osobe iz osobnog automobila na kojem je buknuo požar.

Otočki DVD osnovan je 10. svibnja 1896. godine. Za dugugodušnji rad članovi društva odlkovani su najvišim odlikovanjem HZV-e te državnim odlikovanjem.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić