Osigurana radiokomunikacijska oprema za županijski Stožer Civilne zaštite

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Stožeru Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije uručena je radiokomunikacijska oprema neophodna za dalji rad i djelovanje na terenu. Načelnik Stožera Zdravko Kelić rekao je kako se radi o dijelu opreme namijenjenim timovima civilne zaštite, odnosno, da uskoro treba stići i druge opreme.

„Želimo poboljšati komunikaciju između institucija i naših operativnih timova jer smo procijenili da je u tom dijelu bilo dosta problema u dosadašnjem radu. Sam način funkcioniranja zahtjeva da budemo na terenu, a ne samo u uredu, da bi kvalitetnije i bolje mogli funkcionirati, prije svega moramo se povezati. Kroz projekt „Ember“ očekujemo osiguravanje dodatne opreme što će omogućiti da se posao odrađuje još bolje i kvalitetnije u budućnosti. Očekujemo sada i iz izobrazbe osoba i kadrova koje ćemo imati da ćemo postati lider u Hrvatskoj. Vjerujemo da ćemo svoje znanje i iskustvo prenositi na druge“, rekao je Kelić.

Župan Božo Galić podsjetio je na katastrofalne poplave iz 2014. godine kada je, kako je rekao, nedostajalo opreme ali i da je unatoč tome odrađen dobar posao te da sada treba raditi na daljoj edukaciji i stvaranju ljudskih potencijala.