Osigurana besplatna prehrana u školama za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, „Užina za sve IV“ naziv je projekta kojega provodi Vukovarsko – srijemska županija, a kojim se želi djeci koja žive na rubu siromaštva osigurati jedan obrok dnevno u školi.

„Ovim Projektom, financiranim iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, osigurava se besplatna prehrana u školskoj godini 2019./2020. za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava, a sve u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi, rekao je pročelnik županijskog Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić prilikom potpisivanja Ugovora sa ravnateljima osnovnih škola koje su obuhvaćene projektom.  

Dodao je kako je projektom obuhvaćeno 1016 učenika iz 20 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije ukupne vrijednosti preko 936 tisuća kuna. Također, Vukovarsko-srijemska županija iz vlastitog proračuna financira prehranu učenicima koji nisu mogli biti obuhvaćeni projektom „Užina za sve IV“ u iznosu od 1.500.00,00 kuna u školskoj godini 2019./2020., kojim je obuhvaćeno 2120 učenika iz 17 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije tako da je ukupno 3136 učenika s područja županije obuhvaćeno ovim projektom.

„Ovaj projekt vodi ka tome da u budućnosti besplatna prehrana bude osigurana za svu djecu u školama bez obzira na imovinsko stanje obitelji. Prema projekcijama za toliki broj djece i njihovu besplatnu prehranu trebali bi osigurati oko 5 milijuna kuna“, rekao je Šarić.

Govoreći o projektu župan Galić kazao je kako je Vukovarsko-srijemska županija ovim projektom željela doprinijeti demografskim mjerama u županiji.