Održani izbori za vijeća mjesnih odbora u Iloku

ILOK, U nedjelju su na području Grada Iloka održani izbori za članove vijeća mjesnih odbora. Ukupno je bilo 7 biračkih mjesta od kojih su 4 bila u Iloku te po jedno u Šarengradu, Mohovu i Bapskoj.

Rezultati izbora pokazuju kako oni kod građana nisu naišli na neki veći interes. Tako je u samome gradu Iloku od ukupno upisanih 3.928 birača glasovalo njih svega 114. U Šarengradu je popis birača činilo 435 građana,  od kojih je na glasanje izašlo njih 192. Nije bolje bilo niti u druga dva prigradska naselja. Tako je u Bapskoj na izbore izašlo 242 birača od njih 774 upisanih. U Mohovu je glasalo 37 građana iako ih je popisu birača 196.

Na izborima u samome gradu Iloku pobjedu su odnijeli HDZ-a i HSLS-a koji su osvojili 9 vijećničkih mjesta u Vijeću mjesnog odbora Ilok.

U naselju Šarengrad pobjedu je odnijela stranka Desno koja je osvojila 5 vijećničkih mjesta dok su HDZ i HKS osvojili dva vijećnička mjesta u Vijeću mjesnog odbora Šarengrad.

Pobjedu u Vijeću mjesnog odbora Mohovo odnio je HDZ koji je osvojio 7 vijećničkih mjesta.  

Najzanimljivije je bilo na izborima za Vijeće mjesnog odbora Bapska gdje su HDZ i HSLS osvojili 3 vijećnička mjesta do su po 2 vijećnika dobili Kandidacijska grupa birača i HKS.