Održana građanska akcija pod nazivom Akcijom do zajedništva

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Europskog doma Vukovar, PRONI Centra za socijalno podučavanje, Info centra za mlade Vukovar i Lions kluba Vukovar održana je građanska akcija pod nazivom Akcijom do zajedništva.  Akcija je održana na početnom dijelu vukovarske šetnice uz Dunav kod luke, gdje su djeca predškolskog i školskog uzrasta, mladi, aktivisti udruga te zainteresirani građani radili na ozeljenjavanju dijela žardinjera na tom dijelu šetnice, pokazujući time brigu za okoliš, povezivanje institucija i aktivno sudjelovanje u životu zajednice.

„Odaziv na akciju bio je veliki, a sudjelovala su djeca iz dječjih vrtića Vukovar 1 i 2, OŠ Dragutina Tadijanovića, Nikole Andrića i Josipa Matoša kao i Gimnazije, Strukovne škole i Tehničke škole Nikole Tesle. Pridružili su im se i štićenici udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica“, rekla je voditeljica akci9je Nevena Prodanić.

Poslije akcije žardinjere su ukrašene trajnicama, ukrasnim grmljem i manjim drvećem… Iz Europskog doma najavljuju još sličnih događaja. Financijska sredstva za akciju osigurana su kroz natječaj Slagalica – Naš doprinos zajednici te kroz sredstva partnera.