Održana 1. iločka kobasijada

ILOK, U organizaciji iločkog caffe bara „Prestige“ te suorganizaciju i pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Iloka u tome srijemskom gradu prošloga vikenda održana je 1. iločka kobasijada, ocjenjivanje i degustacija slasnog i tipičnog srijemsko-slavonskog domaćeg proizvoda – kobasice!

Na prvu iločku kobasijadu bilo je prijavljeno ukupno 27 uzoraka domaće kulenove seke, klasične srijemske kobasice i miješanih vrsta i to iz Iloka, Opatovca, Bapske, Osijeka te Šida i Banoštora iz susjedne Vojvodine.

Ocjenjivali su se različiti elementi po metodi maksimalnih 100 bodova. Prvo mjesto s osvojena 92 boda osvojio je uzorak Mire Kovačevića, na drugom mjestu najbolje ocjenjenih bio je uzorak Dubravka Baroševića, a na trećem Maria Osvalda.

Nakon ocjenjivanja i proglašenja najboljih proizvođača pristiglih uzoraka domaće kobasice, održano je izlaganje i degustacija svih uzoraka dakako uz ponajbolja domaća iločka vina, dok se za glazbeni dio pobrinuo Tamburaški sastav „Iločke bekrije“.
Organizatori i sudionici izrazili su nakanu da kobasijada preraste u tradiciju ovoga kraja i da se ubilježi u kalendar događanja svake godine.

ĐURO KARALIĆ/RADIO-ILOK.HR