Održan znanstveno – stručni skup “Dr. Vladimir Emedi”

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika, u organizaciji Lions kluba Vukovar, Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana te Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovar, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, u Pastoralnom centru sv. Bono  održan je 6. Znanstveno stručni simpozij “Dr. Vladimir Emedi”. Skup je posvećen poznatom vukovarskom liječniku dr. Vladimiru Emediju koji je za života bio veliki humanist i humanitarac, nositelj brojnih spomenica i odličja te liječnik kojem je pacijent uvijek bio na prvom mjestu.

„Ovaj simpozij iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i želi pokazati koliko su sve naše struke objedinjene u ovakvom jednom zajedničkom radu i zapravo posvećene pacijentu, a ne samo  pojedinoj specijalizaciji odnosno pojedinom dijelu“, rekla je Mirjana Semenić  Rutko.

Vukovarskog liječnika Vladimira Emedija prisjetila se i ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar Vesna Bosanac koja je rekla kako je dr. Vladimir Emedi bio izvrstan liječnik i stručnjak koji je dobio brojna priznanja za svoj rad.

Jedan od predavača na Stručnom simpoziju, specijalist ortoped Zoran Aleksijević, rekao je kako su operacije koljena kod starije populacije sve više zastupljene  te iznio podatak kako su u prošloj godini u  vukovarskoj Općoj županijskoj bolnici  i bolnici hrvatskih veterana izvršili 119 operacija umjetnih koljena,  a pacijenti su većinom iz drugih županija, što govori o kvaliteti rada liječnika vukovarske Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana.