Odbojkašice ŽOK ENNA Vukovar u posjeti gradskoj upravi

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gradsku upravu posjetile su odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba ENNA Vukovar te se tom prilikom sastale s gradonačelnikom Ivanom Penavom koji im je čestitao na ostvarenim rezultatima. Seniorke ŽOK ENNA Vukovar su u natjecateljskoj sezoni 2017/2018 osvojile 1. mjesto u Prvoj ligi te tako osigurale povratak u Superligu, među osam najboljih ekipa Hrvatske. Predsjednica kluba Marijeta Majer rekla je kako su u klubu jako zadovoljni ostvarenim rezultatom u kratkom vremenu i ekspresnim povratkom u Superligu.

„Odlučili smo da nećemo praviti veliku pauzu. Dogovoreno je da ćemo nastaviti trenirati, pokušati ostaviti ekipu na okupu što smo i uspjeli. Svakako da planiramo dovesti nove igračice, nikakva velika pojačanja jer kostur ekipe baziramo na našim domaćim igračicama koji je odličan ali bi nam dobro došle nove igračice koje bi nam potpomagale s klupe i na treninzima, rekla je Majer.

Penava je rekao kako je vrlo ponosan na ostvarene rezultate i na odbojkašice koje su pokazale kako je ženska odbojka u Vukovaru s razlogom prvi sport u gradu i to ne samo po tradiciji nego i po ostvarenim rezultatima.

„Ono što treba istaknuti je da se radi o jednom prijelazu, načinu funkcioniranja koji bi voljeli da usvoje i druge udruge. Ne samo da je igrački kadar kluba preuzeo klub u smislu funkcioniranja, da je donio kroz mlade vrhunske sportašice potrebnu struku u samom radu i s igračicama i s mlađim dobnim kategorijama, nego je uspio i u tome da je u samu upravu kluba doveo i privatnog pokrovitelja. Riječ je o tvrtki Energia naturalis (ENNA) čime je napravljen ogroman iskorak u odnosu sve ono  što vukovarski klubovi imaju i čine. Želja nam je vidjeti da i drugi klubovi slijede ovaj primjer jer očito da se može, ukoliko se posjeduje kvaliteta, ukoliko se na neki način promovira ono što sport je i pristupom prema ljudima u poslu i načinom življenja, rekao je Penava