Od 26. do 29. rujna u Vinkovcima prvi Festival dječje knjige

Foto: VSŽ

VINKOVCI, Od 26. do 29. rujan u Vinkovcima će se održati prvi Festival dječje knjige, a program se sastoji od održavanje književnih susreta i kreativnih radionica u školama, te druženja književnika s djecom, najavljeno je na konferenciji za novinare koju su u Vinkovcima održali književnik Vladimir Bakarić i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro.

“Najvažnije nam je da na festivalu okupimo što više djece svih uzrasta, te smo stoga u proteklih godinu i pol dana obavili veliki broj razgovora i sastanaka s ravnateljima i profesorima naših škola”, kazao je Vladimir Bakarić.

Na festivalu će sudjelovati književnici Silvija Šeto, Branka Primorac, Snježana Babić Višnjić, Ratko Bjelčić, Zoran Pongrašić i Jadranko Bitenc te ilustratori Krešimir Zimonić i Davor Šunk.

“Iako se možda čini da su mladi danas posvećeni isključivo tehnologiji, vjerujte da još uvijek imamo veliki broj djece koja vole čitati knjige, ali i pisati literarne radove. Osobno sam se u to uvjerio prilikom obilaska osnovnih škola diljem naše županije, kada sam iz prve ruke imao priliku vidjeti s koliko entuzijazma i kreativnosti učenici rade. Stoga nam cilj nije samo zainteresirati djecu za čitanje, nego i omogućiti im da izraze i pokažu svoju kreativnost na jednom mjestu”, poručio je zamjenik župana Josip Dabro.