Od 1.085 najstabilnijih poduzetnika u RH u uvjetima pandemije, 26 iz Vukovarsko-srijemske županije

Foto: Ivan Matić

Mjere za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 imaju značajan utjecaj na gospodarstvo, u svijetu i u Hrvatskoj. Direktni učinci mjera socijalnog distanciranja, izolacije i karantene utječu na veliki broj poslovnih subjekata kod kojih je izražen ili im prijeti rizik likvidnosti, izvijestila je Fina navodeći kako je analiza kreditnog rejtinga poduzetnikapokazala da na području RH 1.251 poduzetnik posluje s minimalnim rizikom od nastupanja statusa neispunjavanja obveza.

Od navedenog broja njih 1.085 nije apliciralo na mjere Vlade RH za potporu poduzetnicima i dohodovnim zanimanjima neposredno ili posredno ugroženim posljedicama mjera za sprječavanje širenja epidemije čime su potvrdili kvalitetu poslovanja te se dokazali kao pouzdan partner čak i u najtežim uvjetima, a među kojima se nalazi i 26 poslovnih subjekata iz Vukovarsko-srijemske županije.

Redoslijed tvrtki je definiran prema ukupnim prihodima 2019. godine, te je sukladno Fininoj metodologiji najstabilnija tvrtka Vukovarsko-srijemske županije županjski Same Deutz Fahr Žetelice na 221. mjestu. Na 239. mjestu nalazi Autowill Vukovar, na 301. Filir d.o.o. Vukovar, vinkovački Sokol d.o.o. je na 317., a Dilj d.o.o. na 338. mjestu. Županjski Ruris d.o.o. zauzeo je 350. mjesto, Slavonija-Bošković d.o.o. Cerna 451., Agro-Tovarnik d.o.o 458., Enna-Transport d.o.o Vukovar 471., Grad-Export d.o.o. Vinkovci 504., Vuknit d.o.o. Vukovar 547., a Cestorad d.d. Vinkovci 548. mjesto. Na popisu najstabilinijih poduzetnika iz Vukovarsko-srijemske županije nazale se i Bjelin Otok d.o.o., Dicentra d.o.o. Vukovar, Watmont d.o.o. Vinkovci, Komunalac d.o.o. Vukovar, Istraživač d.o.o. Nuštar, Velepromet Vukovar d.d., Vodovod grada Vukovara d.o.o., Enna Properties d.o.o. Vukovar, Interšped d.o.o. Vukovar, Luka Vukovar d.o.o., Reuse System d.o.o. Vinkovci, Balans d.o.o. Vinkovci, nanoscripts j.d.o.o. Vinkovci i Create d.o.o. Vinkovci.