Obrađivali vrtove pa pronašli neeksplodiranu minu

VINKOVCI, Tijekom protekla tri dana, od 14. do 17. ožujka, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana su tri pronalaska neeksplodiranih eksplozivnih sredstava i dvije dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva, izvjestila je policija.

Naime, 14. ožujka, u dva zasebna slučaja, građani su pronašli neeksplodiranu minu prilikom obrade svojih vrtova uz obiteljsku kuću, u Ceriću i Vukovaru. Potom su 16. ožujka djelatnici vukovarske građevinske tvrtke, prilikom utovara građevinskog otpada kod osnovne škole u Voćarskoj ulici u Vukovaru, u prikolici uočili minsko-eksplozivnu napravu.

Osoba koja je željela ostati anonimna, 15. ožujka, u službenim prostorijama policije u Otoku, dragovoljno je predala 102 komada puščanog streljiva različitog kalibra i dva spremnika za automatsku pušku. Također, 17. ožujka, u Vukovaru, djelatnici protueksplozijske zaštite preuzeli su od osobe koja želi ostati anonimna 4 komada vojnog eskploziva TNT, 24 električne detonatorske kapisle i 60 komada puščanog streljiva.

Preuzete minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladištu PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-3, Mirkovci, Županja), navode iz policije.