Obnovljeno dječje igralište u Borovu naselju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Čelnici Grada Vukovara obišli su dječje igralište u gradskoj četvrti borovo naselje, kod Vijenca Ruđera Boškovića, koje je Grad Vukovar obnovio na inicijativu mještana. Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako su realizirali ideju stvaranja središnjega dječjega igrališta u Borovu naselju poput onoga na Olajnici.

„Kontinuiranim ulaganjem u ovo igralište došli smo do vrijednosti od gotovo milijun kuna koje smo do sada već dijelom uložili te ćemo nastaviti ulagati do proljeća sljedeće godine. Vrlo brzo ćemo sanirati nogostupe, osvježiti zidove i stube s novim idejama, a uložit ćemo i u hortikulturu te učiniti sve da ovo igralište bude reprezentativno kao što činimo za cijelo Borovo naselje u prethodnome razdoblju“, rekao je Penava.

Vrijednost nabave dječjih igrala proizvođača tvrtke Stribor oprema d.o.o. iz Kopačeva – Bilje je 190 tisuća kuna s PDV-om dok je radove postavljanja izvela vukovarska tvrtka Komunalac. Tijekom radova sanirano je i sportsko igralište, a radovi su obuhvaćali postavljanje malih golova te uklanjanje postojećega koša i postavljanje novog košarkaškog igrališta.

„Vukovar zajedno s prigradskim naseljima Sotinom i Lipovačom ima 56 dječjih igrališta od kojih su njih 90 posto u odličnom stanju jer Grad kontinuirano o njima brine. U planu nam je do kraja godine otvoriti i jedno slično dječje igralište u gradskoj četvrti Mitnica, kod Križa od suhozida“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.