Obnovljene slamnate figure mamuta, nosoroga i hijene

Foto: Goran Popović

MOHOVO, U organizaciji Udruge Dolina mamuta iz Mohova, prigradskog naselja grada Iloka, obnovljene su postojeće slamnate figure mamuta, nosoroga i hijene koje su postavljene u središtu sela.

Predsjednik udruge Goran Popović podsjetio je kako je sve započelo zapravo s pronalaskom kostiju mamuta, nosoroga, hijena, bizona i drugih životinja koje su nekada obitavale na tim prostorima. Između ostaloga pronađena su i dva zuba mamuta. Kako bi se ukazalo na činjenicu da su na prostoru Mohova nekada živjele te životinje članovi udruge su prije nekoliko godina, u suradnji s Udrugom Slama, izradili slamnatu figuru mamuta u prirodnoj veličini. Ista je naišla na više nego dobar odjek među građana pa su tako i prolaznici često zastajali u središtu Mohova kako bi fotografirali slamnatu figuru.

Prošle godine odlučili su napraviti i slamnate figure, također u prirodnoj veličini, nosoroga i hijene. Ove godine su sve tri figure obnovili i promijenili slamu. U projekt se ponovno uključila Udruga Slama ai i Grad Ilok te učenici područne OŠ Mohovo.