Obnova vukovarskog Vodotoranja poprilično kasni, a investitor i izvođač radova razloge za to prebacuju jedan na drugog

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Radovi na vukovarskom Vodotornju trebali su biti završeni do ovogodišnjega Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, no po svemu sudeći, to se neće dogoditi, a kao najnoviji rok spominje se iduća obljetnica vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja ugovora o obnovi zgrade za smještaj Intreventne policije u Vukovaru, kazao je kako radovi na obnovi Vodotornja kasne zbog stanja operative i grešaka na projektu, odbacivši prozivke da je dovedena u pitanje transparentnost raspolaganja prikupljenim novcem za obnovu. 

“Čuli smo izjave da se Grad petlja. Grad se ne bi petljao da je projekt u redu, no on nije u redu. Uvjeravam vas da kao investitor nećemo dozvoliti da priča krene u pravcu koji nije transparentan i maksimalno racionalan u smislu potrošnje novca”, kazao je Penava zamjerivši izvođaču radova (Planum građenje) što je “u jednom trenutku odlučio bez suglasnosti investitora dovesti medije i komunicirati s njima.

Po riječima direktora Planum građenja Đure Bamburača radovi na Vodotornju kasne jer projekt obnove nije adekvatno napravljen, pa se tijekom izvođenja radova dodatno projektira što izvođaču stvara velike probleme. 

“Ne mogu ljudi iz gradske uprave koji nisu kvalificirani dolaziti na gradilište i davati rješenja, za to postoje kvalificirani i odgovorni ljudi”, poručio je Bamburač.