Obljetnica smrti Marka Babića, Srednja strukovna škola ponijela njegovo ime

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Polaganjem vijenaca na grob na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru je obilježena obljetnica smrti vukovarskog heroja Domovinskoga rata i pukovnika HV-a Marka Babića. Ovaj vukovarski heroj preminuo je od posljedica moždanoga udara u 42 godini života. Pokopan je 7. srpnja 2007. godine na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru odmah pored suboraca i prijatelja Blage i Roberta Zadre. Govoreći o njemu suborci Marka Babića kažu kako se radilo o čovjeku vođi koji je bio predodređen za velike stvari.

„Babić je bio rođeni ratnik i tamo gdje se on pojavljivao bio je mir. Ljudi su mu vjerovali. Nije bilo licitacije tko će biti vođa nego su se okretali njemu jer su od njega najviše očekivali“, rekao je Babićev suborac Zvonko Milas koji je bio izaslanik premijera Plenkovića.

Predsjednik Savjeta za branitelje vukovarskog gradonačelnika Tomislav Josić rekao je kako o Babiću najbolje govore njegova djela učinjena tijekom Domovinskog rata i poslije.

“Nije bio general a počasni je član Generalskog zbora. I to dovoljno govori kako ga priznaju i vojske i generali, kao i branitelji i žitelji Hrvatske“, rekao je Josić.

Podsjetio je i kako je Babić poznat po tome da je tijekom Domovinskog rata uništio najveći broj tenkova i transportera ali i da je nakon rata bio pokrenuo snimanje serijala dokumentaraca o vukovarskim herojima Domovinskog rata. Upravo je na inicijativu Savjeta Srednja strukovna škola u Vukovaru ponijela ime po Marku Babiću.