Obilježena obljetnica smrti pukovnika Marka Babića

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Polaganjem vijenaca na grob na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, svetom misom u crkvi Gospe Fatimske i okupljanjem na Trpinjskoj cesti kod bivše mjesne zajednice Alozije Stepinac, obilježena je deseta godišnjica smrti Marka Babića, pukovnika Hrvatske vojske, legendarnog branitelja Trpinjske ceste i Vukovara. Babić je u vrijeme agresije na Hrvatsku bio zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade na Trpinjskoj cesti i uništio je 14 tenkova.

Obilježavanju sjećanja na Marka Babića, uz članove obitelji, prijatelje i suborce, kao izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nazočio je general Željko Živanović kao i državni tajnik Ivan Vukić koji je bio izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda. Predsjednik savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić rekao je kako su pokrenuli inicijativu da neka od škola u gradu Vukovaru nosi ime Marka Babića.

„Nažalost on nema nakon toliko godina niti ulicu, niti park niti školu. Nadam se da će se tom pitanju uskoro nešto promijeniti“, rekao je Josić.

Marko Babić umro je u 42. godini 05. srpnja 2007. godine od posljedica moždanog udara u Kliničkoj bolnici Rebro u Zagrebu. Pokopan je 7. srpnja te godine na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru odmah pored prijatelja i suboraca Blage i Roberta Zadro.