Obilježena obljetnica pogibije pukovnika Petra Kačića

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća podno spomen obilježja obilježena je 28. obljetnica pogibije pukovnika Petra Kačića koji je bio jedan od zapovjednika obrane Sajmišta. Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić kazao je kako je Kačić bio veliki čovjek i veliki domoljub kao i da u Vukovaru postojipuno mjesta gdje bi mogli obilježavati nečiju pogibiju.

„Mogli bi obilježavati svaki ugao našega grada. Moramo im stoga svima zahvaliti i sjećati se  njihove žrtve jer da nije bilo njih mi vjerojatno danas ne bi živjeli u slobodnoj državi. Platili smo visoku cijenu, ali nismo napravili sve ono što smo željeli. Na nama živima je da pokušamo neke stvari ispraviti i da napravimo društvo onakvim kakvim su ga ti ljudi koji su dali svoje živote zamišljali“, rekao je Josić.

Tragedija obitelji Kačić tijekom Domovinskog rata nije završila sa pogibijom Petra Kačića. Naime, njegov sin, Igor Kačić, ubijen je 20. Studenoga na Ovčari. Igor je tada imao svega 16. godina i vodi se kao najmlađa žrtva Ovčare.