Obilježen Dan policije

Foto: www.hrv.hr

ILOK, VUKOVAR, Ove godina PU vukovarsko – srijemske Dan policije i blagdan Sv. Mihovila koji se slavi kao zaštitnik policije. Tim povodom u Iloku je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u staroj gradskoj jezgri pripadnici MUP-a prisjetili su se poginulih policajaca tijekom Domovinskog rata.

U okviru proslave Dana policije održana je i pokazna vježba te upriličena izložba policijske opreme i tehnike na školskom igralištu. Povodom Dana policije u Vukovaru, u spomen na 97 poginulih i nestalih hrvatskih policajaca, položeni su vijenci podno spomen obilježja u Županijskoj ulici

„Okupili smo kako bi odali počast  97 hrvatskih policajaca poginulih u obrani heroja grada Vukovara. Čast nam je i obveza odavati im počast i čuvati od zaborava veliku žrtvu  koju su podnijeli za stvaranje Republike Hrvatske“, rekao je zamjenik predsjednika Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskoga rata Vukovar Mato Dudić.

Podsjetio je kako je u Vukovaru 1991. poginulo ili nestalo 97 policajaca iz cijele Hrvatske, a iz PU vukovarsko-srijemske poginula su 42 policijska službenika.