Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Polaganjem vijenaca i molitvom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Vijence u položila izaslanstva Grada Vukovara, Vukovarsko – srijemske županije, Hrvatske vojske i PU Vukovarsko – srijemske. Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako je cijela Hrvatska danas jedno i da se svi s ponosom prisjećamo blistave i čiste Vojno redarstvene akcije Oluja.

„Oluja nam je donijela toliko željenu slobodu koju je hrvatski puk čekao 9. stoljeća. Na temelju toga krenula je i mirna reintegracija hrvatskoga Podunavlja“, rekao je Pavliček.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić rekao je kako se i na ovaj način sjećamo svih onih koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku kao i da nikada ne smijemo zaboraviti one koji su stvorili slobodnu i neovisnu Hrvatsku.  

„Stvorili smo slobodnu i neovisnu Hrvatsku koja i nije baš onakva kakvu smo željeli. Vjerojatno kako treba vremena da se sve izradi“, rekao je Šoljić.