Obilježen Dan Grada Otoka, potpisan ugovor za projekt “Vrata Spačvanskog bazena”

Foto>: Đuro Karalić

Zahvaljujući dobivanju statusa grada prije 12 godina, Otok je postao administrativno i gospodarsko središte ovoga dijela Vukovarsko-srijemske županije, kaže gradonačelnik Josip Šarić.

OTOK, Polaganjem vijenaca, svetom misom i svečanom sjednicom Gradskog vijeća, u Otoku je obilježen Dan grada, a u ime Vlade, Otočanima i Komletinčanima, Dan grada čestitala je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

„U Vukovarsko-srijemskoj županiji od početka provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija ugovoreno je projekata u vrijednosti gotovo 811 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a posebno se ističe podatak kako je u mandatu ove Vlade od spomenutog iznosa ugovoreno gotovo 795 milijuna kuna.“, istaknula je ministrica te s posebnim zadovoljstvom istaknula projekt “Vrata Spačvanskog bazena – izgradnja i opremanje Bioekološko-edukacijskog centra Virovi” za koji je tijekom sjednice i potpisan Ugovor.

Ugovor je vrijedan 25 milijuna kuna od kojih je gotovo 19 milijuna kuna osigurano iz sredstava Europske unije u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

“Zahvaljujući dobivanju statusa grada prije 12 godina, Otok je postao administrativno i gospodarsko središte ovoga dijela Vukovarsko-srijemske županije. I Otok dijeli sudbinu mjesta iz kojih se iseljava, a iz našega grada iselilo je 448 osoba u zadnjih pet godina”, kazao je gradonačelnik Josip Šarić rekavši kako ovoga trenutka Grad Otok ima ostvarenih, ugovorenih i projekata u realizaciji vrijednih 258 milijuna kuna.

Po njegovim riječima, samo iz europskih fondova Otok je povukao gotovo 100 milijuna kuna.

Tijekom sjednice dodjeljena su i javna priznanja Grada Otoka. Plaketa Grada Otoka uručena je ministrici Žalac te ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i generalnom direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću.