Obavljen prvi krug testiranja za zanimanje policajac

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, U zgradi PU Vukovarsko – srijemske županije, u Vinkovcima, provedeno je testiranje kandidata/kadidatkinja prijavljenih na natječaj u Program za srednjoškolsko obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka za godinu 2019./2020. za kandidate odnosno kandidatkinje s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Selekcijsko-razredbeni postupak sastojao se od psihologijskog testiranja, testova opće informiranosti, poznavanja stranog jezika te od provjera tjelesnih odnosno motoričkih sposobnosti. Cjelokupan selekcijski postupak provodi načelnik Policijske akademije gospodin Dubravko Novak i voditeljica Srednje policijske škole Josip Jović  Renata Odeljan. Testiranju je pristupilo 83 kandidata/kandidatkinja koji su se prijavili na natječaj.

“Nakon prvog prikupljanja zahtjeva do 17. svibnja došli smo na prvo testiranje na području Vukovarsko-srijemske, a testiranje ćemo također sutra obaviti i u Osijeku. Zadovoljni smo količinom prijavljenih kandidata i svakako planiramo još jedno, možda dva testiranja u Vinkovcima jer natječaj traje do 31. srpnja“, rekao je Novak.

Sami tim svi zainteresirani još uvijek imaju vremena da se prijave na natječaj kako bi postali policajci. Novak je posebno istakao kako je za sve kandidate koji budu primljeni osigurano besplatno desetomjesečno školovanje, ishrana, pripadajući džeparac tijekom školovanja, a nakon završetka škole i siguran posao. Prema novim smjernicama najveći broj prijavljenih kandidata dobiti će posao u svojim županijama.

Na natječaj se mogu prijaviti sve osobe koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

–ako ste državljanin/državljanka Republike Hrvatske
–ako imate završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju,
–ako nemate navršenih 28 godina na dan 9. rujna 2019. godine,
–ako imate posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
–ako imate propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
–ako ste osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
–ako niste članovi političke stranke.

Planira se upis 750 polaznika/polaznica u Program obuke koji počinje 9. rujna. O potrebama za policajcima na području PU Vukovarsko – srijemske govori i podatak kako trenutno imaju oko 15 posto slobodnih mjesta.