Mještani općine Nuštar slave Dan općine i obilježavaju Dane obrane

Foto: Đuro Karalić

NUŠTAR, Mještani općine Nuštra obilježavaju Dan općine kojim povodom je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima i udrugama uručena općinska priznanja.

Pozdravljajući okupljene, predsjednik Općinskog vijeća Nuštra Ivica Gilja naveo je kako općina ulaže značajna sredstva kako bi se zadržalo mlade da ostanu na području općine te tako pored nabavke knjiga za osnovnoškolce i prijevoza srednjoškolaca, sufinancira i boravak djece u vrtićima u Vinkovcima s obzirom da nema dovoljno mjesta u nuštarskom vrtiću.

“Ove godine po prvi puta financiramo i dva pomoćnika u nastavi. Kao i svake godine i ove smo dodjeli stipendije za sedam učenika i 18 studenata, a tu su i jednokratne novčane pomoći koje dodjeljujemo obiteljima u potrebi”, naveo je Ivica Gilja.

Općinska priznanja uručena su učenicima Ivanu Janjiću, Filipu Runjajiću i Matiji Vrselja te Boži Paviću, Ženskoj ekipi mladeži DVD-a Nuštar i Aero klubu “Feniks” iz Cerića.

Pored obilježavanja Dana općine, u Nuštru se obilježavaju i Dani obrane Nuštra, u spomen na 5. listopada 1991. godine i presudnu bitku za obranu Nuštra u Domovinskom ratu kada su se branitelji Nuštra, po drugi put u svega nekoliko dana, uspjeli oduprijeti i iz mjesta potisnuti daleko nadmoćnije agresorske snage.

Tim povodom, u Župnoj crkvi Duha Svetoga služena je misa zadušnica te položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civile.

Đuro Karalić

Foto: vusz.hr