Nikola Mažar: HDZ ne čini nekoliko pojedinaca, to je stranka koja u Vukovaru broji 1570 članova

ZAGREB, VUKOVAR, U programu N1 televizije gostovao je Nikola Mažar koji je prošlog tjedna, nakon što su HDZ napustili gradonačelnik Ivan Penava, svi gradski vijećnici i predsjednik GO HDZ-a Vukovar Damir Barna, imenovan za povjerenika vukovarskog HDZ-a.

Mažar je u razgovoru rekao kako je po imenovanju krenuo u razgovore sa članovima HDZ-a te da vidi i čuje od brojnih članova kako se žele uključiti u rad stranke te da HDZ i Vukovar nastavljaju zajedno dalje. Podsjetio je na brojne istaknute članove HDZ-a poput Vesne Bosanac, Tomislava Štengla, Stanka Zadre i drugih koji su se pojavili na konferenciji za novinare HDZ-a na kojoj je on predstavljen kao povjerenik. Nije se želio vraćati unazad i komentirati kako je Penava uspio sve gradske vijećnike „povući“ sa sobom napominjući samo kratko kako vukovarski HDZ ne čini nekoliko pojedinaca ili 20-30 osoba te da GO HDZ-a Vukovar broji 1570 članova.

Radi toga misli kako za HDZ nema brige te da će građani već na lokalnim izborima za godinu dana imati prilike birati nove ljude. Govoreći o tome koliko ovaj prošlotjedni postupak čelnika vukovarskog HDZ-a može naštetiti HDZ-u na parlamentarnim izborima u 5. izbornoj jedinici rekao je kako ovo nije bio prvi udar na HDZ ali i da su iz svakoga od njih izlazili snažniji i homogeniji.   

„Vukovarci su uvijek imali taj neki svoj inat ali i bili dovoljno mudri da na temelju onoga što vide, osjete i znaju procijene tko je onaj tko donosi mir, razvoj, prosperitet i zajedništvo“, istakao je Mažar.

Nije dao niti konkretan odgovor o mogućoj suradnji HDZ-a sa Domovinskim pokretom Miroslava Škore kao niti na pitanje hoće li aktualni ministar financija Zdravko Marić biti nositelj liste HDZ-a za 5. izbornu jedinicu. Njegov odgovor je bio da je imenovan za povjerenika, da ima zadatak da konsolidira i homogenizira stranku te da u roku od 6 mjeseci provede unutar stranačke izbore.

Na upit kako gleda na optužbe dojučerašnjih članova HDZ-a o neprocesuiranju ratnih zločina Mažar je rekao da kao i svaki Vukovar ne može biti zadovoljan dok se i posljednji ratni zločin ne istraži i procesuira kao i da se radi o bolnoj i kompleksnoj tematici.    

Kazao je i kako misli da u Vukovaru još uvijek nije stečeno vrijeme za uvođenje ćirilice, odnosno da bi prije toga morali da se ispune određeni preduvjeti poput pronalaska svih nestalih i procesuiranja ratnih zločina.  

„Vukovaru je potrebno zajedništvo te ćemo voditi angažiranu, afirmativnu i pozitivnu kampanju bez vrijeđanja, osobnih uvreda i podjela. Izbori su festival demokracije i građani na osnovu naših proteklih rezultata, planova, strategija odlučiti će za koga će glasati i kome ukazati povjerenje“, zaključio je Mažar.