Nedjelja im nije sveta: Provalili u vinkovačku “veliku” crkvu i ukrali milorade vjernika

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nepoznati počinitelj ili više njih provalio je Župnu crkvu Svetih Euzebija i Poliona u Vinkovcima, na Trgu J. B. Šokčevića i otuđio milodare vjernika, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija. Provala se dogodila u nedjelju, u poslijepodnevnim satima, navodi policija dodajući kako je istoga dana provaljeno i u obiteljsku kuću 40-godišnjaka u Cerni, u ulici J. J. Strossmayera. Otuđen je novac i nakit. Ukupna materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Više komada nakita otuđeno je pak iz obiteljske kuće 43-godišnjakinje u Vinkovcima, u ulici K. Š. Đalskog. Provala se dogodila u subotu, 2. rujna, u poslijepodnevnim satima.

Osobni automobil „Renault Megane“, vinkovačkih registarskih oznaka, oštećen je dok se nalazio parkiran u u Dugoj ulici u Vinkovcima. Oštećenje odnosno više ogrebotina nastalo je u subotu, 2. rujna, oko podneva. Vlasnici, 45-godišnjakinji iz Vinkovaca pričinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 18 prometnih nesreće, od čega 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta i pet prometnih nesreća u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno, navodi se u izvješći policije.