Nastavljena ulaganja u Gospodarsku zonu, zona popunjena 90 posto

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je radove na izgradnji spojne ceste od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru. Kako je rečeno radu se o projektu vrijednome preko 3,3 milijuna kuna od čega je više od polovice osiguralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dok je preostali dio financiran sredstvima iz proračuna grada Vukovara.

Prema riječima Penave izgradnjom spojne ceste zajedno sa izgradnjom pješačke i biciklističke staze, poboljšava se sigurnost prometa, dostupnost dijela Gospodarske zone poduzetnicima početnicima, malim i srednjim poduzećima, nezaposlenima, studentima/učenicima, stanovništvu regije. Proširenje postojeće zajedničke infrastrukture Gospodarske zone Vukovar rezultirati će privlačenju novih investicija, jačanju poduzetništva, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u gradu Vukovaru.

„Nastavljamo ulagati u vukovarsko gospodarstvo i Gospodarsku zonu Vukovar. Prije šest godina bila je popunjena 25%, a danas je zauzeto 90% zemljišta. Tada je ovdje radilo 80 ljudi, a sad 500, što je povećanje od preko 500%. Realizacijom ugovorenih projekata i dolaskom tvrtke Enikon Aerospace i avioindustrije u Gospodarskoj zoni Vukovar bit će uposleno preko 700 osoba“, rekao je Penava.

Najavio je i kako će se nastaviti sa daljim ulaganjima u infrastrukturu zone ali i da se razmišlja o novoj zoni. Kako je u postojećoj zoni prostor skučen i ograničen Grad Vukovar dalje gospodarsko širenje planira na području sportskog aerodroma u gradskoj četvrti Borovo naselje. Taj prostor je duplo veće površine nego postojeća zona.

Projekt izgradnje spojne ceste od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru obuhvaća izgradnju prometnice površine 1.476,82m² ceste, izgradnju parkirališta površine 252,84 m² (18 parkirališnih mjesta i 1 za osobe s invaliditetom), 476,7m² pješačke staze te 278,46 m² biciklističke staze, rasvjetu prometnice sa ukupno 9 stupova cestovne rasvjete visine 10m sa 10 energetski učinkovitih LED svjetiljki.