Nastavljena prvenstva u 2. i 3. HNL, Cibalia, Vuteks Sloga, Bedem i Vukovar 1991. uzeli po bod, Graničar izgubio

Ilustracija (foto Ivan Matić)

VINKOVCI, VUKOVAR, ŽUPANJA, Poslije zimske pauze i tjedana priprema polako se vraća i nastavak proljetnog dijela nogometnih sezona u svim razinama natjecanja.

Niti u drugoj utakmici nastavka prvenstva Cibalia nije uspjela uzeti sva tri boda. Na domaćem terenu nebesko plavi su s gostima iz Solina odigrali neriješeno 1:1. Tako je Cibalia i poslije 18. odigranih kola na posljednjem mjestu 2.HNL sa svega 12. osvojenih bodova pri čemu im pretposljednja momčad (Solin) bježi sada već velikih 6 bodova.

Ovoga vikenda započelo je i prvenstvo u 3.HNL istok. Županijski derbi odigran je u Vukovaru gdje je momčad Vuteks Sloge ugostila Bedem iz Ivankova. Utakmica je završena rezultatom 2:2 tako da su i ovdje podijeljeni bodovi. Momčad HNK Vukovara 1991. gostovala je u Požegi gdje su sa domaćom Slavonijom odigrali neriješeno 1:1. U nedjeljnom terminu Graničar iz Županje ugostio je Marsoniu iz Slavonskog Broda i u odličnoj utakmici izgubio rezultatom 3:4.

S obzirom na igre iz jesenjeg dijela Graničar je siguran za opstanak u trećeligaškom društvu što se ne može reći za Vuteks Slogu i Vukovar 1991. Još uvijek se ne zna koliko momčadi će ispadati, što ovisi i o tome tko će ispasti iz 2.HNL kao i popuni 3.HNL, ali je već sad vidljivo kako su pred vukovarskim dvojcem teški i neizvjesni dani. Vuteks Sloga je poslije 16. odigranih kola na 13. mjestu sa 17. osvojenih bodova dok je HNK Vukovar 1991. posljednji sa svega 5. osvojenih bodova. Već slijedeće kolo Vukovar 1991. dočekuje pretposljednju momčad Sloge koja ima 7. bodova. U trećeligaškom društvu Bedem iz Ivankova je na 6. mjestu sa 26. osvojenih bodova dok je Graničar 4. sa 27. bodova.

Idućeg vikenda nastavlja se prvenstvo i u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci kao i prvenstvo u 1. ŽNČ Vukovarsko – srijemske županije.