Nastavlja se financiranje ključnih projekata u Vukovaru

Foto: Nikola Mažar

ZAGREB, VUKOVAR, U prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture danas je održan radni sastanak na kojem su ispred ministarstva nazočili ministar Oleg Butković, državni tajnik Josip Bilaver te pomoćnica ministra Duška Kunštek zajedno s saborskim zastupnicima iz Vukovara Nikolom Mažarom i Marijanom Balić te ravnateljem Lučke uprave Vukovar Franjo Orešković i državnim tajnikom Zvonkom Milasom.

Kako se navodi tijekom sastanka bilo je riječ o infrastrukturnim projektima važnim za građane Vukovara. Prije svega govorilo se o početku radova na izgradnji obilaznice oko grada Vukovara čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko 460 milijuna kuna kao i o izgradnji rotora kod osnovne škole Antuna Bauera. Istaknuto je i proširenje područja lučke uprave, izgradnja zgrade sjedišta lučke uprave i Luke Vukovar, a posebni naglasak na sastanku je bilo upravljanje i buduće aktivnosti na pristaništu Marina u Vukovaru.

Ministar Butković istakao je tijekom sastanka kako će Ministarstvo nastaviti financirati sve ključne infrastrukturne projekte na području grada Vukovara kao i do sada. Kazao je kako su kroz ministarstvo, kojemu je na čelu, u proteklom mandatu za grad Vukovar osigurane  investicije u iznosu od 1,79 milijardi kuna i to prije svega kroz ulaganja u unutarnju plovidbu te željezničku i cestovnu infrastrukturu.