Nakon nešto više od dvije godine gradnje, u promet puštena istočna vinkovačka obilaznica

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Obilaskom ovih dana završene istočne vinkovačke obilaznice predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ta je prometnica, duga nešto više od sedam kilometara, u petak navečer i puštena u promet nakon nešto više od dvije godine gradnje.

“Posebno mi je drago da i ovo predstavlja jedan dio našeg angažmana kroz Projekt “Slavonija, Baranja i Srijem” koji je u protekle tri godine stalnim našim angažmanom, dijalogom i suradnjom sa svim partnerima koji u njemu sudjeluju usmjerio od ukupno 18,75 milijardi kuna koje Hrvatska ima na raspolaganju iz europskih fondova do sada 11 milijardi kuna za brojne projekte koje smo realizirali i o kojima smo razgovarali početkom rujna u Orahovici.”, kazao je premijer Plenković koji je obilaznicu obišao u pratnji vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, ministra državne imovine Marija Banožića te drugih dužnosnika.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić ocjenio je kako istočna gradska obilaznica pruža Vinkovcima novu perspektivu u razvoju.

“Riječ je o prekrasnom objektu i još nam malo nedostaje da stvorimo krug oko cijelog grada. Sav onaj promet koji je išao pokraj bolnice, kroz Ulicu Ruđera Boškovića i Zvonarsku ulicu sada možemo izmjestiti i život ljudima koji žive u tim ulicama učiniti ne sam ugodnijim nego i sigurnijim za njihovu djecu.”, rekao je Bosančić

Istočna vinkovačka obilaznica duga je 7,4 kilometra, koštala je 120 milijuna kuna, ima četiri nadvožnjaka i isto toliko kružnih tokova te je nastavak južne gradske obilaznice s kojom čini više od 15 kilometara prometnice oko grada Vinkovaca.