Nakon gotovo četvrt stoljeća gradnje, završena gradnja Šokačke magistrale

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Otoka Josip Šarić, simboličnim presjecanjem vrpce, svečano su danas otvorili za promet dionicu Otok-Slakovci Šokačke magistrale, čime je u potpunosti završila gradnja te 70-tak kilometara duge prometnice.

“Završetak izgradnje ove ceste ne znači i kraj naših ulaganja u Vukovarsko-srijemsku županiju. U rujnu očekujemo i otvaranje istočne obilaznice grada Vinkovaca. Očekujemo i potpis ugovora za obnovu i rekonstrukciju željezničke pruge Vinkovci-Vukovar koja je financirana od strane EU, a potpisan je i predugovor za finaciranje prve faze izgradnje Srijemske transverzale”, kazao je ministar Oleg Butković.

Po riječima gradonačelnika Otoka Josipa Šarića, Šokačka magistrala skratila je znatno put Otočanima do srdišta županije, Vukovara do kojega građani Otoka sada imaju otprilike koliko i do Vinkovaca.

“Ona je važna i za gospodarstvo jer povezuje luke Vukovar i Brčko te dio Vukovarsko-srijemske županije s zračnom lukom Osijek”, poručio je Šarić zahvalivši svim županima za čijih je mandata građena Šokačka magistrala čija je gradnja započela prije gotovo 25 godina.

Ta prometnica danas povezuje Vukovar, Negoslavce, Orolik, Slakovce, Otok, Vrbanju, Drenovce i Gunju te Vukovarcima predstavlja najkraću vezu s autocestom Zagreb-Lipovac A3.