Na Tovarniku pokušao prokrijumčariti više od 10 tona melase za nargile

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine na graničnom prijelazu Tovarnik, 23. siječnja oko 3 sata u noći, u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronađeno je oko 10,5 tona melase za nargile koja se nalazila u plastičnim posudama, pakiranima u kartonske kutije, koje su bile skrivene ukrasnim kamenjem.

Vozač, 51-godišnji državljanin Republike Srbije, uhićen je i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedinicu policije, uz kaznenu prijavu za izbjegavanje carinskog nadzora, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.

Policija također navodi kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjakom iz Ivankova utvrđena sumnja kako je počinio kazneno djelo krađe. Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je koncem listopada 2019. godine s gradilišta u u Rokovcima, u predjelu Sremac, otuđio priključni dio radnog stroja, vlasništvo trgovačkog društva iz Vinkovaca.

Protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta. Izdvaja se postupanje prometne policije prema osobi koja je višestruki činjetelj prometnih prekršaja.

Naime, jučer, 22. siječnja, oko 10 sati u Vinkovcima, u Dugoj ulici, u redovnoj kontroli prometa, zatečen je 40-godišnjak iz Vinkovaca koji je upravljao osobnim automobilom „Volkswagen“ vinkovačkih registracijskih oznaka.

Prilikom nadzora i uvidom u službene evidencije utvrđeno je kako je vozaču oduzeta vozačka dozvola.

Kako je 45-godišnjak recidivist u činjenju istih ili slični prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i priveden pred Općinski sud u Vinkovcima, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim.

Presudom je 45-godišnjaku izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana, na prijedlog tužitelja/policije. 45-godišnjaku je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

“S obzirom na sve češće primjere ovakvog grubog kršenja prometnih propisa, apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, jer će prometna policija i dalje usmjeravati pojačane aktivnosti na sprječavanje ovakvih prekršaja i sankcioniranje tzv. „četiri ubojice u prometu“ (vožnja pod utjecajem alkohola, neprilagođena brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa te uporaba mobitela za vrijeme upravljanja vozilom)”, poručuju iz policije.