Na odmorištu kod Babine Grede pronađeno 6 pištolja marke Sig Sauer

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izijestila je kako je na odmorištu uz auto-cestu Babina Greda, u srijedu oko 12 sati, 69-godišnjak iz Babine Grede, u kanti za otpad pronašao sedam pištolja marke „Sig Sauer“. Pištolji su se nalazili u pvc vreći. Na mjestu pronalaska policijski službenici obavili su očevid. Pištolji su izuzeti, a nakon kriminalističkog istraživanja bit će dostavljeni na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

U Postaji granične policije Županja provedeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i dvojicom 21- godišnjaka iz Cerne utvrđeno je sumnja kako su početkom listopada 2018. godine počinili kazneno djelo teške krađe. Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, radi se o provali u dva radna stroja u vlasništvu građevinske tvrtke iz Vinkovaca, koji su se nalazili parkirani u poljskom predjelu „Blato“ kod Cerne, iz kojih su otuđili veću količinu goriva. Materijalna šteta iznosila je više stotina kuna. Protiv 20-godišnjaka i dvojice 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također, saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako je 20-godišnjak zajedno s 18-godišnjakom, također iz Cerne, početkom studenog 2018. godine, iz dvije obiteljske kuće u Cerni otuđio bicikl, plinski štednjak i računalo odnosno nakit i oštetio više komada namještaja. Materijalna šteta koju su pričinili procijenjuje se na iznos od nekoliko tisuća kuna. Protiv 20-godišnjaka i 21-godišnjaka slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće od čega tri prometne nesreće s materojalnom štetom (Vrbanja, Tovarnik, Vinkovci) i jedna prometne nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena( Županja). Iz policije izdavajaju i neprimjereno ponašanje vozača zatečenog prilikom redovne kontrole u prometu:

Na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima, 25. ožujka oko 9 sati, u nadzoru prometa zatečen je 27-godišnjak iz Vinkovaca koji je upravljao osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. S obzirom da je utvrđeno kako je 27-godišnjak višestruki recidivist u činjenju istog ili sličnog prekršaja, uhićen je i priveden u Općinski sud-prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim. 27-godišnjaku je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, a temeljem članka 44. Prekršajnog zakona primjenit će se uvjetna osuda tako da se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljenik u roku od šest mjeseci ne počini jedan ili više prekršaja za koji mu je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene kazne.