Na Memorijalnom groblju položeni vijenci povodom Dana neovisnosti

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 8. listopada, izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara položila su vijenac podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

„Na ovaj dan prisjećamo se povijesne i jednoglasne odluke Hrvatskoga sabora o raskidu svih državno pravnih sveza s bivšom SFRJ. Nažalost, stvaranje moderne hrvatske države nije proteklo u miru, već je na Hrvatsku izvršena agresija. Upravo zato došli smo se pokloniti žrtvi koju su podnijeli hrvatski branitelji bez kojih zasigurno ne bi bilo niti samostalne, suverene i neovisne Republike Hrvatske. Oni su ti koji su u temelje ove države ugradili ono najvrjednije – svoje živote, a na nam je da na tim temeljima gradimo bolju Hrvatsku“, rekao je župan Božo Galić.

Vukovarsko izaslanstvo predvodio je dogradonačelnik Marijan Pavliček koji je rekao kako je Dan neovisnosti RH, usprkos odluci hrvatskoga Sabora o raskidu državnopravnih sveza s bivšom državom, morao biti potvrđen u krvavom Domovinskom ratu koji nam je bio nametnut od strane velikosrpske agresije.

„Upravo ovdje u Vukovaru udareni su suvereni temelji moderne Hrvatske i zato smo se došli pokloniti svima onima koji su dali svoj život za našu Hrvatsku. Upravo na nama je da svojim poštenim radom nastojimo što kvalitetnije izgraditi ovo društvo upravo onako kako su to željeli oni koji počivaju na ovom groblju“, rekao je Pavliček.