Mladi vukovarski dizači osvojili nova zlata i postavili nove rekorde

Foto: Klub dizača utega Vukovar

VUKOVAR, Mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar“, imali  su prošlog vikenda međunarodni nastup u Budimpešti na XXII. „SOROKSAR KUPU“, na kojem su nastupili natjecatelji iz 18 zemalja, među kojima i iz Hrvatske, osvojivši 5 zlatnih odličja i jedno peto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji po kategorijama i dva druga i jedno treće mjesto u apsolutnoj konkurenciji.

Zlatna odličja su osvojili Nataša Dermiček u kategoriji do 45 kg., Nikola Todorović do 61 kg. i Stjepan Topolovec do 81 kg. Za uzrast U15 i Hermana Dermiček do 71 kg. i Ana Crnjac +76 kg. za uzrast U17, dok je David Todorović do 61 kg. za uzrast U15, bio peti.

Nataša i Nikola su drugi u apsolutnoj kategoriji za uzrast U15, dok je Hermana apsolutno treća u uzrastu U17.

Od studenog 2018.godine, uvedene su nove težinske kategorije a time i standardi za nove rekorde, dok su stari su otišli u povijest. Iako su kriteriji obaranja rekorda sa određenim višim standardima pooštreni, to nije smetalo nadarenim mladim Vukovarcima da i u novim uvjetima postave 8 novih državnih rekorda.

Nataša Dermiček je postavila 4 nova državna rekorda i to za kategoriju do 45 kg. sa 37 kg. u trzaju, 50 kg. u izbačaju i 87 kg. u biatlonu za uzrast U15, a rezultat u izbačaju je i rekord za uzrast U17.

Ana Crnjac je postavila 3 nova državna rekorda za kategoriju +76 kg. sa 68+8o=148 kg. za uzrast U17, a rekord je postavio i Nikola Todorović za kategoriju do 61 kg. u trzaju sa 76 kg. za uzrast U15.