Ministri Capelli i Božinović ne znaju tko podmeće njihovoj kolegici u Vladi Gabrijeli Žalac

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI/VUKOVAR, Niti ministar turizma Gari Capelli, niti njegov kolega u Vladi, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji su u petak boravili u Vinkovcima i Vukovaru, nisu željeli kalkulirati na temu tko podmeće ministrici regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijeli Žalac, koja je proteklih dana ustvrdila kako joj netko podmeće iz HDZ-a.

“Ako je izvor podmetanja u HDZ-u, onda su stranačka tijela ta koja će o tome raspravljati”, kazao je ministar turizma Gari Capelli dodajući kako su mjesta za raspravu o takvim stvarima Predsjedništvo i tijela stranke.

Odgovorio je kako ne zna tko podmeće ministrici, a istovjetan odgovor novinarima je ponudio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je novinarima u Vukovaru kazao kako stranačka tijela još nisu raspravljala o Gabrijeli Žalac.

Također je kazao kako ne vidi nikoga tko bi podmetao bilo kome, a nije se želio izjasniti misli li da bi nakon svega Žalac trebala podnijeti ostavku.

Podrška ministrici Žalac stigla je od vinkovačkog HDZ-a iz kojega su u priopćenju za javnost poručili kako Žalac daju punu podršku jer je jedna od rijetkih Vinkovčana koji nisu zaboravili svoj grad i županiju nakon što ih je posao odveo u glavni grad, a i dobro radi svoj posao.

“S obzirom na česte medijske napade na ministricu Gabrijelu Žalac u protekla tri tjedna, želimo joj kao Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vinkovaca dati punu podršku u njezinom dosadašnjem i budućem radu”, navode iz vinkovačkog HDZ-a.