Marijan Pavliček novi predsjednik Hrvatske konzervativne stranke

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček jednoglasno je izabran danas na ujediniteljskom Saboru Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Akcije za bolju Hrvatsku (ABH) za predsjednika HKS-a. Pavliček je na tome mjestu zamijenio dosadašnju predsjednicu stranke Ružu Tomašić koja je izabrana za dopredsjednicu stranke. Za dopredsjednike HKS-a izabrani su još Ante Zvonimir Golem, Nikica Penđer, Ivan Zadravec i Mihovil Stanišić, za glavnog tajnika Denis Bevanda, za političkog tajnika Željko Cvrtila i za međunarodnu tajnicu Tamara Kalistović.

„Ovo je povijesni sabor jer se desnica do sada samo dijelila i ovo je prvi puta da nakon 25 godina hrvatske demokracije da se dvije stranke ujedinjuju. Ova gruda će pokrenuti lavinu na političkoj desnici“, rekao je Pavliček u svome prvome govoru kao predsjednik HKS-a.

Pozvao je i ostale stranke sličnog svjetonazora da se priključe i stvore pravu hrvatsku desnicu koja će se boriti za interese hrvatskog čovjeka.

Na saboru u Zagrebu donesena je i odluka o ujedinjenju HKS-a i ABH-u koje će sada nositi ime Hrvatska konzervativna stranka.