Mališani iz Dječjeg vrtića Vukovar 1. na besplatnoj školi klizanja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Mališani iz Dječjeg vrtića Vukovar 1. krenuli su ovoga tjedna na dvotjednu besplatnu školu klizanja koju je organizirao Grad Vukovar. Očekuje se kako će školu, koju vodi diplomirani kineziolog s licencom ledenih sportova Teo Šteter sa suradnicima, kroz ta dva tjedna proći 120-130 mališana.

„Više od stotinu djece naučilo je klizati od kada je otvorena besplatna škola klizanja.  Uvjeren sam kako će i svi ovi mališani naučiti klizati. Nakon pet sati provedenih na ledu svako dijete nauči osnovne klizačke vještine i može se samostalno kretati na ledu. Netko brže, a netko sporije. Nama nije cilj od njih napraviti vrhunske sportaše ili olimpijske pobjednike nego nam je u interesu da uživaju na ledu i kasnije i samostalno dolaze na klizanje“, rekao je Šteter.

Dodao je i kako žele i na taj način potaknuti djecu na bavljenje ovim lijepim i neobičnim sportom kao i da je Vukovar jedan od rijetkih gradova koji svojim građanima sve daje besplatno od klizaljki do škole i trenera. Pozvao je sve zainteresirane da se prijave u besplatnu školu klizanja koja će se do kraja klizališne sezone održavati svakoga vikenda od 15 do 17 sati.